Poezi

Për gratë tona

Poezi nga Dritero Agolli Sa pak këndojmë për gratë tona! Për gratë E bukura e të mira, Që na përkëdhelin me duar të njoma Kur kthehemi nga rrugë të vështira. Gabohemi shumë, Kur flasim e grijmë Rret...

Ditë e mahnitshme

Poezi nga Dritëro Agolli Ditë e mahnitshme! Lulet lahen me vesë, Kuajt hingëllijnë e lopët pëllasin për viçat, Shtërgu në plepin pa majë rri mes folesë Dhe trëndafili i bardhë fsheh spicat Fletëve të de...

J. RODOLFO WILCOCK: BIR, KI BESIM TE JETA!

Poezi nga Juan Rodolfo Wilcock Ki besim tek jeta dhe jo tek ideologjitë; mos i dëgjo misionarët e një iluzioni a një tjetri. Mos harro se ka veç një gjë pohore, shpikja; ndërsa sistemi karakterizohet ...

Të dua përmbi lumturinë

Poezi nga Evgenij Yevtushenko Ty të dua më fort se natyrën, Se natyra e gjallë je vetë, E lirisë ti je shëmbëlltyrë, Por pa ty dhe liria më vret. Ty të dua aq fort i shkujdesur, Sa rrëpira më duket si...

PABLO NERUDA: TI JE PRINCESHA IME

Ti je princesha ime. Edhe se ka të tjera me të gjata se ti, më të gjata, Edhe se ka të tjera më të pastra se ti, më të pastra. Edhe se ka të tjera me të dashura se ti, më të dashura. Por, ti je princesha im...

“MOS VDIS”, POEZI NGA DRITËRO AGOLLI

Mos vdis, se pas shirave arën e mbushi bari, Ka rënë në ullishte mizë e ullirit. Hardhia duhet spërkatur shpejt me gurkali Dhe ende s’ka dalë nga plisi kërcelli i misrit Ne ënderronim të bënim një anije, ...

Anabel Li – Edgar Alan Poe

Edgar Alan Poe ishte shkrimtar, poet, kritik dhe redaktor amerikan, kryesisht i njohur për tregimet e shkurtra evokuese, apo poezitë që rrëmbyen imagjinatën dhe interesin e mbarë lexuesve në të gjithë botën. ...

E dashura shkruan përsëri

Poezi nga Johan Volfgang Gëte Pse kthehem përsëri te këto fletë? I dashur, mos më pyesje më mirë, S’kam ç’them, me të vërtetë, po kam dëshirë Ta mbash në dorë letrën time, vetë. Meqë s’vij dot, kjo let...

‘Dolli për vetminë ton’ të perbashkët’

Anna Akhmatova Dollia e fundit Dolli për kët’ shtëpi të rrenueme për jeten t’eme t’mallkueme për vetminë ton’ të perbashkët e nji dolli për ty. Për lajthitjen që m’shkiti buzëve për ftoftësin’ akul...