Poezi

Kujdes me fjalën

Nga Dritëro Agolli Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë Kujdes me fjalën dhe ti zotëri Pushteti i fjalës është i veçantë Gatuan male dhe kakërdhi. Me fjalën rrjedhin përrenj me mjaltë Pikojnë çezma me he...

Kurrë mos e fyeni një grua…

Poezi nga Victor Hugo Oh! kurrë mos e fyeni ju një grua që bie! E di dot sa ka hequr? Sa ka vojtur urie? Sa net si ferr ka gdhirë në ankth e drithërim? Virtytin kur ua tund Mjerimi me tërbim, E kush nga ...

“Duhet të më besoni, pothuajse asgjë”

Poezi nga Jaroslav Seifert Në më pyesi, se çfarë ka mbetur nga të bukurit momente? Do t’thoja:shkëlqimi i syve, një pikë parfumi ca psherëtima të strukura nën jakë, mbi qelq epshet fryma, një thër...

Veçse një ëndërr

Poezi nga Dritëro Agolli Ja kështu, ti erdhe, ndenje, ike Dhe sikur këtu nuk ishe kurrë S’erdhe si e dashur, por si mike Thjesht si vizitore tek një burrë. Për takimin, tjetër ëndërr kisha, Tjetër dol...

Dashuritë

Poezi nga Ismail Kadare Ka dashuri të vogla Dashuri të para, dashuri nr. 1, Dashuriza. Që zukatin në kujtesë posi miza, Që bëjnë kakao, Që lajnë kanotiera; Ka dhe dashuri të mëdha, të lira si era, Mbe...

Ata që dashurojnë akoma

Poezi nga Fatos Arapi Ata që s’kanë bukë, kur të kujtojnë bukën, ty dhe mua le të kujtojnë. Ata që s’kanë zjarr, kur të kujtojnë zjarrin, ty dhe mua le të kujtojnë. Të pagjumët e botës, me syr...

Për gratë tona

Poezi nga Dritero Agolli Sa pak këndojmë për gratë tona! Për gratë E bukura e të mira, Që na përkëdhelin me duar të njoma Kur kthehemi nga rrugë të vështira. Gabohemi shumë, Kur flasim e grijmë Rret...

Ditë e mahnitshme

Poezi nga Dritëro Agolli Ditë e mahnitshme! Lulet lahen me vesë, Kuajt hingëllijnë e lopët pëllasin për viçat, Shtërgu në plepin pa majë rri mes folesë Dhe trëndafili i bardhë fsheh spicat Fletëve të de...

J. RODOLFO WILCOCK: BIR, KI BESIM TE JETA!

Poezi nga Juan Rodolfo Wilcock Ki besim tek jeta dhe jo tek ideologjitë; mos i dëgjo misionarët e një iluzioni a një tjetri. Mos harro se ka veç një gjë pohore, shpikja; ndërsa sistemi karakterizohet ...