Profil

Kujtim Gjonaj – Profil

Kujtim Gjonaj ishte regjisor i filmave dokumentarë dhe vizatimorë, producent dhe botues shqiptar. Ai lindi në 13 nëntor të vitit 1946 në qytetin e Tiranës. Në vitin 1968 mbaroi studimet e larta në Universitet...

Shpëtim Gina, një enigmë – Mevlan Shanaj

Shpëtim Gina! Ishte ende student kur u fut në rrethet artistike. Dramën e parë, e paraqiti në Teatrin Popullor. Profesionistët u befasuan me talentin dhe mënyrën e çuditshme të studentit që paraqiti dramën atje...

Naim Frashëri – Artisti i Popullit

PROFIL "Unë e përbuz artin që kërkoni të bëni, arti është i popullit se ata e shpikën, dhe atë kërkojnë. Ju s’do ngeleni tjetër përveç imitues të ulët të zhargoneve të huaja. Unë e dua popullin tim dhe deri sa...

Profil- Leon Tolstoi, Gjeniu i Letrave

LEON TOLSTOI, GJENIU I LETRAVE   Pas vitit 1909, në ditarin personal të Tolstoit shihen gjithnjë e më shpesh shënimet në të cilat shpreh qëllimin për të ikur nga familja, pas mosmarrveshjeve me gruan...