LAJME

Ismail Kadare kandidohet për çmimin Booker

Shkrimtari ynë i çmuar Ismail Kadare është kandiduar sërish për çmimin ndërkombëtar Booker me librin e tij “Kur sunduesit grinden”. Kujtojmë se ai e ka fituar njëherë këtë çmimi në 2005. Ky libër bën fjalë për ...

Gjuha shqipe dhe identiteti i saj

*Fjalë e mbajtur përpara kryesisë së Kuvendit Popullor të Shqipërisë me rastin e "Vitit të gjuhës shqipe" Me përgëzimet e falenderimet për organizatorët e kësaj tryeze, nuk do ta shihja të tepruar të thoshj...