Presidenti Volodymyr Zelensky është shpallur personi i vitit 2022 nga revista Time.

“Time” jep çdo vit një çmimi vjetor nga redaktorët e revistës amerikane, dikujt që mendohet se ka pasur ndikimin më të madh global gjatë 12 muajve të fundit.

Sipas botimit ndërkombëtar, presidenti dhe ish-aktori ukrainas ka fituar një vend në histori për demonstrimin e lidershipit dhe guximit.

Zelenskyy e ka udhëhequr vendin e tij përmes luftës me Rusinë pas pushtimit të Ukrainës nga Vladimir Putin në shkurt.

Pavarësisht apeleve ndërkombëtare që 44-vjeçari dhe familja e tij të evakuohen në një vend të sigurt gjatë ditëve të hapjes së pushtimit, Zelensky qëndroi në Kiev me forcat e tij mbrojtëse.

Ai tha se nuk fshihej dhe se nuk kishte frikë nga askush ndërsa udhëhoqi kombin e tij. Zelenskyy tha për “Time”: “Nuk e kam përfunduar këtë veprim të madh, të rëndësishëm për vendin tonë. Jo ende.”