Në një intervistë për News 24, kryetari i bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj zbuloi detaje nga koncerti i Dua Lipës në Tiranë më 28 nëntor, ku dha lajmin se hyrja në koncert do të jetë falas.

“Koncerti i Dua Lipës në Tiranë është falas, sepse ajo përfundon turin e saj botëror. Ne duam t’i ftojmë të gjithë. Edhe ne përfundojmë turin tonë të Tiranës, Kryeqyteti Evropian i Rinisë. Dua përfundon turin e vet, kështu që vendosëm t’i bashkojmë këto përfundime iniciativash të jashtëzakonshme në Tiranë, në ditën më të bukur në botë, që është Dita e Pavarësisë, 28 Nëntori. Duam që e gjithë dita të jetë me aktivitete”, theksoi Veliaj.

Veliaj u shpreh se “do të hapet sheshi për të hyrë që nga ora 18:00 që të fillojë koncerti në orën 20:00. Do sigurohemi që të ketë siguri dhe mjaftueshëm vende për të hyrë, sepse parashikohen qindra-mijëra të rinj që do vijnë në Tiranë. Janë zënë të gjitha dhomat, kështu që shumë prej atyre që rezervojnë në minutë të fundit do duhet të sistemohen me Air BNB ose edhe në konviktet tona apo te miqtë e tyre”.

“Duam të jetë një festë e madhe. Me Duan kemi përgatitur edhe disa aktivitete të tjera, për të frymëzuar historinë e dikujt që jo me llafe, por me punë i ka arritur gjërat”, tha Veliaj.

Kreu i bashkisë theksoi se Tirana si kryeqyteti Evropian i Rinisë ka zhvilluar më shumë se 1 mijë aktivitete rinore.

“Sot kishim disa kryetarë bashkish për ceremoninë që bëhet nesër ku vendoset mes një qyteti në Spanjë, një qyteti në Turqi, Izmirit, Lvivit të Ukrainës ku vendoset kush do të jetë Kryeqyteti i Rinisë për 2025-ën. Edhe të gjithë kryetarët e bashkive kanë ardhur në Tiranë edhe për të mësuar pak nga eksperienca. Si u menaxhuan rreth 1000 aktivitete. Nga aktivitete sportive, nga aktivitete të jashtëzakonshme kulturore, në festivale, në koncerte kështu që për të gjithë ata që e kanë ndjekur e kanë vlerësuar vitet e rinisë ose kryeqytetet e rinisë juria në mënyrë unanime thotë Tirana ka qenë organizatorja më e mirë e një viti kur ka qenë kryeqyteti i rinisë një nga qytetet e Evropës”, tha ai.

Veliaj vuri në dukje se “e kuptoj që ka disa njerëz që nuk i shef syri mirë fare, por mjafton vetëm të shikojmë se çfarë do të ngelet nga ky vit”.

“Tirana e mbyll me 40 shkolla të reja, ndërsa renditi dhe listën e gjatë të investimeve për të rinjtë. Ky vit do të lë në Tiranë 40 shkolla të reja. Ky vit ka lënë sot një pajë kur vjen puna tek raportet me rininë, sa është përfshirë qeveria, sa janë përfshirë bashkitë sidomos bashkia Tiranë në aktivitete me qindra organizata rinore. Ky vit do t’i lërë Tiranës disa auditore të rinj që nuk i kishim më përpara, duke filluar nga auditori tek shkolla tek Liceu, auditori tjetër tek “Servete Maçi” që janë dy auditorë për koncerte dhe për aktivitete rinore, “Tonin Arapi” dhe “Avni Mula”. Ky vit i rinisë për herë të parë do ti lërë më shumë konvikte se çka pasur ndonjëherë qyteti i Tiranës”, u shpreh Veliaj.

“Kur vjen puna tek kampusi i ri në Universitetin Bujqësor, shkollat e inxhinierisë, konviktet, tek Universiteti i Mjekësisë, prapë konviktet aty dhe përgatitemi të fillojmë punën teksa po detajohet projekti dhe për “Qytetin Studenti”. Unë besoj që disa vendime që ne i morëm prej vitit të rinisë edhe pse ishte një vit krize me luftën dhe këtë inflacion të mallkuar do të vlejnë. Do vlejnë në afat gjatë, fjala vjen kemi ulur me 50% e më shumë konviktet për ti ndihmuar studentët e për ta bërë sa më të përballuar. Ulja e abonesë në 0, sot studentët e marrin me 0 abonenë. Karta e studentit do të jetë diçka që do të mbetet nga ky vit. Sot kemi rreth 1500 shërbime tek karta përtej, abonesë së autobusit. Unë besoj që këto janë disa arritje që do të mbeten”, deklaroi Veliaj./atsh/Revista Time