Musa Piperku ishte autor i qindra këngëve të zhanreve të ndryshme dhe fitues i shumë çmimeve në fushën e artit muzikor.

Musa Pipërku tash e 17 vjet ka ndërruar jetë, por kënga e tij emblematike “Pranavera në Prishtinë”, një lloj himni kushtuar rinisë, dashurisë dhe Prishtinës, edhe sot ka mbetur një “evergrin” i vërtetë që dëgjohet me ëndje nga të gjitha brezat.

Ai përgjatë krijimtarisë së tij ka krijuar shumë këngë, që numërohen të jenë me qindra./Xh.M