Sot, përkujtojmë ndarjen nga jeta të Margarita Tutulanit (1924-1943), Heroinë e Popullit.
Veprimtare e lëvizjes komuniste, pjesëmarrëse e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare. Lindi në Berat. Nxënëse në Institutin Femnor të Tiranës, përqafoi idetë komuniste dhe u përfshi në lëvizjen kundër monarkiaë (1938). Mori pjesë në demonstratat antifashiste në Tiranë. Propagandiste e ideve komuniste e antifashiste në qytetin e Beratit. Anëtare e PKSH më 1942, anëtare e Komitetit Qarkor të PKSH për Beratin (1943), punoi për organizimin e grave dhe të rejave në luftë për çlirimin e vendit. U arrestua bashkë me të vëllanë Kristaq Tutulanin, anëtar i PKSH; u torturuan disa ditë në burgun e Beratit dhe u vranë barbarisht nga fashistët më 6 korrik 1943, në Gosë të Kavajës.