Ti je princesha ime.
Edhe se ka të tjera me të gjata se ti, më të gjata,
Edhe se ka të tjera më të pastra se ti, më të pastra.
Edhe se ka të tjera me të dashura se ti, më të dashura.
Por, ti je princesha ime dhe pikë…

Kur ecën për rruge
askush se ka mendjen te ti.
Askush s’ta sheh kurorën e kristaltë,
askush se sheh qilimin flori të kuq,
që ti shkel me këmbë kur kalon.
Qilimin që asnjë artizan s’ka mundur ta bëjë.

Vetëm kur ti para më del mua,
nga janë e s’janë lumenjtë,
ligjërojnë në trupin tim,
shkundin qiellin e tokën këmbanat
dhe mbushin botën me jehonë.

Vetëm ti dhe unë,
ti dhe unë, e dashura ime,
e dëgjojmë.

Solli në shqip: Petrit Sulaj