Kay Mellor, e cila shkroi seriale hit, duke përfshirë Band of Gold dhe Fat Friends, ka vdekur në moshën 71-vjeçare. Në një karrierë që përfshin mbi 30 vjet, ajo shkroi shumë shfaqje televizive hit.

Një zëdhënës i kompanisë së saj të prodhimit televiziv, Rollem Productions, tha: “Me pikëllim të thellë njoftojmë vdekjen e parakohshme dhe të papritur të mikut, mentores dhe koleges sonë të dashur Kay Mellor, të dielën, 15 maj 2022.

“Ne kemi humbur një talent fenomenal dhe një kulm të vërtetë. Ne kërkojmë që ju lutemi të respektoni privatësinë e familjes dhe miqve në këtë moment.”

Mellor filloi një karrierë në shkrime televizive në vitet 1980, duke u zhvendosur atje nga teatri i skajshëm. Ajo kaloi ca kohë në Rrugën e Kurorëzimit, duke qenë një nga shkrimtaret më të hershme femra në shfaqje.