“I teti në bronx”, 1970

 

A e dini se: Roli i parë në kineatografi për aktorët e rinj Mevlan Shanaj dhe Yllka Mujo ishte pikërisht në filmin “I teti në bronz”, respektivisht rolet e Ibrahim Kovaçit dhe Almës.

 

Regjia: Viktor Gjika

Skenari: Dritëro Agolli, Viktor Gjika

Operator: Ilia Terpini

Muzika: Kujtim Laro

Producent: Kinostudio Shqipëria e Re

Aktorë: Mevlan Shanaj, Bexhet Nelku, Vangjush Furxhi, Yllka Mujo, Sander Prosi, Ndoc Cefa, Petrika Riza, Robert Ndrenika, Piro Mani, Kadri Roshi, Krisanthi Kotmilo, Vangjel Grabocka, Qerim Mata, Mihal Stefa, Meropi Xhoja, Dhimiter Trajçe, Roland Piperi, Bujar Kapexhiu, Pandi Raidhi, Elma Gjini, Jani Riza, Albert Verria, Ilirjana Kamani.

 

Në përvjetorin e vdekjes së komisarit Ibrahim Kovaçi, shtatë nga shokët e tij të luftës, mësuesi, Arifi, Alma, dr. Borova, Andoni, Rustemi dhe Xhemali, shoqërojnë bustin e komisarit për në fshatin e tij të lindjes ku do t i dedikohet një ceremoni përkujtimore. Gjatë rrugës, secili nga ata sjell në mendje ngjarje të lidhura me jetën dhe luftën e Ibrahimit dhe konfrontimet me antogonistin Sali Protopapa.

 

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti