Këshilltari i Rusisë në Kombet e Bashkuara në Gjenevë ka dhënë dorëheqjen. Boris Bondarev është diplomati më i lartë që ka dezertuar që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës, sipas një raporti nga UN Watch, një organizatë e pavarur joqeveritare për të drejtat e njeriut me qendër në Gjenevë.

“Kurrë nuk kam pasur kaq turp për vendin tim”, shkroi Boris Bondarev, në një deklaratë të ndarë me diplomatët në Gjenevë. Boris Bondarev është një hero. Tani po u bëjmë thirrje të gjithë diplomatëve të tjerë rusë në Kombet e Bashkuara dhe në mbarë botën të ndjekin shembullin e tij moral dhe të japin dorëheqjen,” tha drejtori ekzekutiv i UN Watch Hillel Neuer, i cili aktualisht po merr pjesë në Forumin e Lirisë në Oslo, një mbledhje vjetore e disidentëve të të drejtave të njeriut./Xh.M