Një autoportret i panjohur më parë i Vincent Van Gogh është zbuluar pas një prej pikturave të artistit, tha Galeria Kombëtare e Skocisë të enjten.

Autoportreti u gjet në anën e pasme të pikturës “Koka e një fshatareje” të Van Gogh-ut, kur ekspertët në galerinë e Edinburgut punan në terren me rreze X. Puna besohet se ka qenë e fshehur për më shumë se një shekull, e mbuluar nga shtresa ngjitëse dhe kartoni duket se është kornizuar në fillim të shekullit të 20-të.

Van Gogh ishte i njohur për rrotullimin e kanavacave dhe pikturimin në anën tjetër për të kursyer para.

Portreti tregon një fëmijë me mjekër me një kapele me buzë. Ekspertët thanë se subjekti u dallua menjëherë si vetë artisti dhe mendohet se është nga puna e tij e hershme. Veshi i majtë është qartë i dukshëm dhe Van Gogh e preu atë në 1888.

Frances Fowle, një kuratore e lartë në Galerinë Kombëtare të Skocisë, tha se zbulimi ishte “mohues”.

“Momente si ky janë tepër të rralla,” tha ajo. “Kemi zbuluar një vepër të panjohur të Vincent Van Gogh, një prej artistëve më të rëndësishëm dhe më të njohur në botë.”/Xh.M