Uncategorized @sq

Mbrëmje poetike për Ali Podrimjen

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Kosovës në Shqipëri dhe bashkinë Sarandë, kanë organizuar mbrëmjen poetike kushtuar poetit Ali Podrimja. Ky event kulturor, r...

Ndryshon përkufizimi i “muzeut”

Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve (ICOM), gjatë Konferencës së tij në Pragë, vendosi një përkufizim të ri për muzetë. “Një muze është një institucion i përhershëm, jofitimprurës, në shërbim të shoqërisë, i cili...