Profil

115 vjet nga lindja e Frida Kahlos

Ajo donte të ndryshonte botën, duke filluar nga bota e saj dhe e përkushtuar me gjithë shpirt. Jeta e Frida Kahlos u zhvillua me një intensitet të fortë emocional, një grua me tundime kontroverse; e mbushi b...

Kujtim Gjonaj – Profil

Kujtim Gjonaj ishte regjisor i filmave dokumentarë dhe vizatimorë, producent dhe botues shqiptar. Ai lindi në 13 nëntor të vitit 1946 në qytetin e Tiranës. Në vitin 1968 mbaroi studimet e larta në Universitet...

Shpëtim Gina, një enigmë – Mevlan Shanaj

Shpëtim Gina! Ishte ende student kur u fut në rrethet artistike. Dramën e parë, e paraqiti në Teatrin Popullor. Profesionistët u befasuan me talentin dhe mënyrën e çuditshme të studentit që paraqiti dramën atje...