Poezi

Dy botët – Poezi nga Kasem Trebeshina

Dy bot një mrekulli… Një jet’ më vete tirret ditën dhe nata ngre një tjetër mbretëri. Te jet’ e ditës nxitojmë të harruar, të ndjekur nga një frikë e paformë te jet’ e natës kthejmë për t’ëndërruar. ...

Kanga e Rinisë – Migjeni

Rini, thueja kangës ma të bukur që di! Thueja kangës sate që të vlon në gji. Nxirre gëzimin tand' të shpërthejë me vrull... Mos e freno kangën! Le të marri udhë. Thueja kangës, rini, pash syt e tu... Të ...

Trup e shpirt – Cikël poetik nga Timo Flloko

Sytë Sytë shohin, shihen, fshehin, fshihen. Sytë ikin, largohen, sytë mërgohen. Sytë ndrijnë, qeshin, ndizen, ndezin. Sytë dashurojnë, dashurohen, sytë verbohen. Sytë lotojnë, pikëllojnë, harrohen, ...

Fusha me Luledielli- Maku Pone- Cikël Poetik

  MULLAGA Mos e beso, s’është lulemullage kjo mëllagë është një njollë e kuqërremtë që pikon gjak, që ra nga mushkëritë e mia dhe ra nga zemra ime. S’është verë kjo verë është dimër i ngrirë...

Ti qave – Poezi nga Ismail Kadare

Ti qave dhe më the me zë të ulët Se unë të trajtoja si prostitutë. Aherë lotëve të tu s’ua vura veshin Të desha, pa ditur se të desha. Veç një mëngjes të beftë kur u gdhiva Pa ty dhe bota krejt e zbrazët...

Mos ma kujto! – Dritëro Agolli

E shkuara ka çaste dhe orë të hidhura, mos ma kujto për shembull, më pe me duar të lidhura, mos ma kujto! Për shembull, më pe në rruge të pire, mos ma kujto, Të pirë e të humbur, të sharë e të grirë, mos m...

Mos më pyet mua – Cikël poetik nga Shpresa Ymeraj

Shpresa Ymeraj ka lindur në Shqipëri në vitin 1972 dhe jeton në Pensilvaninë juglindore. “Dashuria dhe dhoma e errët”, është libri i saj i parë me poezi. Në vitin 2018, “Kuvendi Magazine”, “Ditët e Letërsisë Sh...