Poezi

Poezi nga Charles Bukowski

Shqipëroi: Agron Xoxa Nuk jam… Nuk jam ai tip njeriu që zhytet e mendon, shkoj pas asaj që ndiej fort, ndjenjat e mia shkojnë përherë me ata, mund të jenë të mangët, handikapatë të çfarëdolloji, apo...

Baladë qytetse – cikël poetik nga Migjeni

Poema e mjerimit Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi kur shef ftyra të zbeta edhe sy t’jeshilta që t'shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpi...

Grua – poezi nga Petrit Ruka

Grua, ma ke nxire jeten dhe jeten ta kam nxire, jemi share ne drite dhe jemi puthur ne erresire, kemi vendosur te ndahemi dhe kemi thene: epo mire, dhe prape jemi puthur, ashtu si per lamtumire. Kemi genj...

Në ditët dimërore – Poezi nga Sadik Bejko

Në ditët dimërore me borë e me diell të ngrohtë, kur drurët përkulur, si të penjtë, të përkohshëm, duket se kujtojnë blerim e trung të lëngësht vere, në ditë të tilla, dashuri, ti më vjen ndër mend me...

Fate me mjegull – poezi nga Majlinda Rama

I. Grinden fatet si njerëzit, për fuqi, nëpër kohë përsosmërisht delikate, pangopësisht zhvatëse, të cilat na shtyjnë në tallje masive ndaj vetvetes. Në beteja të hapura që nga krijimi ynë, fatet s...

DASHURIA ESHTE E TILLE- Poezi nga Franco Mazzaro

Çfarë mendon? Çfarë mendon? Më pyeti, ndërsa ishim, ulur buzë detit, atë natë me plot yje. Për ty, i thashë po mendoj veç, per ty. Për mua tha ajo, Pse mendon nëse jam këtu, për mua e afër tej...

“Imgur” -Peizazh i ngarkuar me shpirt –

Viteve të fundit, sidomos, ato 2018 – 2020, poezia shqipe solli disa nga librat më të artikuluar; - kam parasysh ‘’Kukuta e Sokratit’’, (Sabri Hamiti), ‘’Këngë e Solomonit’’, (Sadik Bejko), “Prill i hidhur”, (B...

Dritë e Botës – poezi nga Majlinda Rama

Më jepni një ditë të qaj për ata që ikën, një stinë të më piqen lotët. Sot jam një mallkim që me vuajtjen time lakmitare mendoj vetëm për jetën. Po vdekja e tyre? Foshnjat enden nëpër mjegull, si ylbe...