Letersi

Nasho Jorgaqi – Një Histori Dashurie

Ditën që Gjergj Doda doli në pension, kur me këtë rast u organizua nga Instituti i tij një mbledhje e përzemërt me fjalë mirënjohjeje e vlerësimi, ai, ndonëse në dukje tregohej i përmbajtur, thellë brenda vetes...

Katedralja e Parisit – Fragment

Viktor Hygo Katedralja e Parisit (Fragment)   “…I dukej sikur edhe përmes qepallave të saj ngjyrë trëndafili po e shihte atë maskë përbindëshi, i cili ishte qorr me një sy dhe i kishte dhëmbët ...

Hankoja, kjo perëndeshë e vdekje-ngjalljeve

Hankoja, kjo perëndeshë e vdekje-ngjalljeve MAJLINDA RAMA Nga buronjat e pashtershme të gurrës popullore, si gurë mademi e hejbe të rënda rrjedhin vargje e këngë të ndezura prush. Ato s’janë gjë tjetër, v...

Mësimet e një shkrimtari të dënuar me vdekje

Mësimet e një shkrimtari të dënuar me vdekje Jean-Marc Dupuis Të dashur lexues! Shkrimtari rus Dostojevski ishte 28 vjeç kur u kap nga policia e u dënua me vdekje, për komplot kundër carit. Një mëngjes, n...