Letersi

Selvitë e Tivarit – Mehmet Kraja (fragment)

Kreu i parë, ditën e hënë... Ditën e hënë, që i binte tamam dy javë para Shëngjergjit, ullishta dhe bregoret përreth, pastaj edhe lugina që lëshohej teposhtë buzë detit, shkurret e larit dhe të qarrucës, si d...

Dashuria Ime me Çehovin – Fragment Nasho Jorgaqi

II. Kaluan kështu tre vjet nga takimi i parë me Çehovin. Unë e kujtoja shpesh këtë dhe gjithnjë e sillja ndërmend me një trishtim të lehtë ëndërrues. Kisha tani tre fëmijë: Levin, Lodin dhe Ninoçkën në gji. Mi...