Letersi

Ka vdekur shkrimtarja angleze Hilary Mantel

Hilary Mantel ishte një nga romancieret më të njohura angleze të këtij shekulli. Ka ndërruar jetë në moshën 70-vjeçare Hilary Mantel, autorja britanike e cila dy herë fitoi çmimin Booker. Shkrimtarja e nj...

Lexues nuk lind, bëhesh

Nuk lind lexues, por bëhesh. E mbase bëhesh më thjesht nëse trashëgimia e lënë nga prindërit, përveç të mirave materiale dhe të dhënave gjenetike, përfshin edhe një bibliotekë të pasur. Një fëmijë që rritet ...

Nis Festivali Veror i Librit në Durrës

Nga sot deri më 21 gusht, Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon në qytetin e Durrësit “Festivalin Veror të Librit”, me mbështetjen e Bashkisë Durrës, Ministrisë së Kulturës, Qendrës Kombëtare të Librit dhe Lex...

Ndahen çmimet e panairit të librit në Ulqin

Ky vit shënoi 21-vjetorin e panairit të Librit në Ulqin, një event i rëndësishëm i kulturës së rajonit, që ka bërë bashkë librin shqip nga të gjitha hapësirat shqipfolëse, duke pasur një kontribut në përsosjen ...