Dokumentet e reja ligjore pretendojnë se Angelina Jolie “kërkoi t’i shkaktonte dëm” ish-bashkëshortit të saj Brad Pitt kur ajo i shiti aksionet e saj në vreshtin e tyre një oligarku rus.

Pitt ka paditur ish-bashkëshorten e tij për shitjen e aksioneve të saj në vreshtin francez që ata blenë së bashku në 2008.

Ai tha se vendimi i saj për t’ia shitur pjesën e saj një oligarku rus e detyroi atë në partneritet me “një të huaj me shoqata dhe qëllime helmuese”.

Jolie ende nuk ka komentuar publikisht.

Çifti bleu një interes kontrollues në Chateau Miraval SA, një kompani franceze që përfshin një shtëpi dhe vresht në jug të Francës, në vitin 2008.

Dyshja e listës A u martuan atje gjashtë vjet më vonë.

Pitt thotë se ai dhe ish-gruaja e tij ranë dakord të mos i shesin aksionet e tyre në vend pa lejen e tjetrit.

Në dokumentet ligjore të marra nga agjencia e lajmeve PA, pretendohet se Jolie ia shiti pjesën e saj një prodhuesi pijesh alkoolike me bazë në Luksemburg, të kontrolluar nga oligarku rus Yuri Shefler, pa dijeninë e Pitt.

Padia pretendon se shitja ndihmoi në nisjen e një marrjeje “armiqësore” të biznesit të verës që aktori kishte “ndërtuar me kujdes”./Xh.M