Shkroi për vrasje dhe për vrasje do të shkojë në burg.

Autorja, Nancy Crampton Brophy, është dënuar me burgim të përjetshëm për vrasjen me armë zjarri të bashkëshortit të saj të ndjerë.

Crampton Brophy, 71 vjeç, u shpall fajtor për vrasje të shkallës së dytë muajin e kaluar.

Rasti tërhoqi shumë vëmendje për një ese që Crampton Brophy kishte shkruar vite përpara krimit, me titull “Si të vrasësh burrin tënd”.

“Gjëja që di për vrasjen është se secili prej nesh e ka atë në vete kur shtyhet mjaftueshëm”, kishte thënë ajo në postimin tashmë të fshirë.

Ajo renditi një sërë mënyrash për të kryer mariticide, nga armët dhe thikat te helmet dhe vrasësit përpara se të shkruante “është më e lehtë të urosh vdekjen e njerëzve sesa t’i vrasësh ata në të vërtetë”.

Ajo shtoi: “Nëse vrasja supozohet të më lirojë, sigurisht që nuk dua të kaloj asnjë kohë në burg”.

Një gjyqtare vendosi kundër pranimit të esesë si provë në gjyqin e saj, sepse ajo ishte shkruar vite më parë si pjesë e një seminari shkrimi.

Por prokurorët nuk kishin nevojë për tekstin, e ata argumentuan me sukses se Crampton Brophy kishte motivin dhe mjetet për të vrarë partnerin e saj, duke treguar se çifti kishte kaluar në kohë të vështira financiarisht dhe ajo donte të merrte një pagesë të madhe sigurimi pas vdekjes së tij.

Burri i saj i ndjerë, Daniel Brophy, ishte një kuzhinier dhe mësues i respektuar në Institutin Kulinar të Oregonit.Ai u gjet i vrarë me dy plumba në kuzhinën e Institutit në qershor 2018./Xh.M