ANGLI- Një shqiptar në Angli kishte fshehur  20,000 pund para brenda  “baguette-ës ” të mbështjella me letër alumini.  Ai u tha oficerëve se po udhëtonin për në Itali dhe më pas për në Shqipëri dhe se në automjet nuk kishte para, por pas kontrollit, ata i gjetën më shumë se 20,000 pund.

Madje dhe në xhepat e tij u gjetën të fshehura më shumë se 15,000 paund, ndërsa në çantën e dorës iu gjetën 5,000 pund.

Sipas mediave të huaja, shqiptari i arrestuar është Valentin Gjoni, 54 vjeç, nga Chessington në Londrën e Madhe ishte në një makinë me dy persona të tjerë, të ndaluar nga oficerët e Forcave Kufitare në tetor 2020 duke udhëtuar jashtë Mbretërisë së Bashkuar përmes terminalit të Eurotunnelit në Folkestone. Policia e Kentit u njoftua dhe paratë u sekuestruan sipas ligjit për të ardhurat e përfituara nga krimi. Në total plot 40,440 paund iu sekuestruan Gjonit nga Policia e Kentit, përveç kësaj ai nuk u dënua për ndonjë vepër penale./Revista Time/xh.m